Naon Éta Klep Cék?

What Is a Check Valve

Pariksa klep umumna dipasang dina pipa pikeun nyegah mundur. Klep cek dasarna nyaéta klep hiji arah, aliran tiasa ngalir sacara bébas dina hiji arah, tapi upami aliranna muter, klep bakal ditutup pikeun ngajaga pipa, klep sanés, pompa, sareng sajabana Upami cairanna muter tapi cek klep henteu dipasang, palu cai tiasa kajantenan. Palu cai sering dilakukeun ku kakuatan anu ekstrim sareng gampang ngaruksak pipa atanapi komponén.

Hal anu kedah diperhatoskeun nalika milih klep cek

Nalika milih klep dipariksa, penting pikeun ngalakukeun analisis biaya-benefit pikeun sistem anu khusus. Fokus anu biasa nyaéta ngirangan biaya bari kéngingkeun kamungkinan leungitna tekanan anu panghandapna, tapi pikeun klep cek, kaamanan anu langkung saé sami sareng leungitna tekanan anu langkung luhur. Ku alatan éta, pikeun mastikeun sistem panyalindungan klep cék, unggal sistem kedah dievaluasi nyalira, sareng faktor sapertos résiko palu cai, leungitna tekanan anu tiasa ditampi, sareng konsékuansi kauangan masang klep cek kedah diperhatoskeun pikeun palu cai.

Supados tiasa milih klep cek anu leres pikeun aplikasi anjeun, aya seueur kriteria pamilihan anu anjeun kedah nimbangkeun. Mimiti, henteu salah sahiji jinis klep cek mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun sadaya aplikasi, sareng kriteria pamilihan henteu sami penting pikeun sadaya kaayaan.

Sababaraha kriteria pilihan anu kedah diperhatoskeun nalika milih klep cek

Sababaraha hal anu anjeun kedah pikirkeun nyaéta kasaluyuan cairan, karakteristik aliran, kaleungitan sirah, ciri anu henteu mangaruhan, sareng total biaya kapamilikan. Supados kéngingkeun pagelaran anu pangsaéna, tangtosna penting pikeun milih klep numutkeun karakteristik metode pamasangan anu béda.

Cairan

Sadaya klep cek dianggo pikeun ngubaran cai sareng cai limbah anu diubaran, tapi pangobatan cai limbah atah / kokotor tiasa nyababkeun sababaraha masalah. Nalika milih klep pikeun cairan ieu, anjeun panginten kedah ngémutan kumaha ayana padet tiasa mangaruhan operasi klep.

Karakteristik aliran

Upami klep cek ditutup gancang pisan, dimungkinkeun pikeun nyegah dibantingkeun. Nanging, pareuman gancang henteu nyegah lonjakan anu lumangsung nalika pompa dimimitian sareng pareuman. Upami klep dibuka (sareng nutup) gancang, laju aliran bakal robih ujug-ujug sareng lonjakan langkung dipikaresep.

Leungiteun sirah

Kaleungitan sirah klep mangrupikeun fungsi tina kecepatan cairan. Kaleungitan sirah klep kapangaruhan ku kaayaan aliran sistem sareng permukaan jero klep. Géométri awak klep sareng desain nutup nangtukeun luas aliran ngaliwatan klep sareng éta ogé mangaruhan kaleungitan sirah.

Kaleungitan sirah anu kedah dipertimbangkeun mangrupikeun gabungan tina sirah statis (disababkeun ku bedana jangkungna) sareng sirah gesekan (disababkeun ku pipa sareng interior klep). Dina dasar ieu, aya seueur formula pikeun headloss klep sareng nilai anu dipeunteun. Anu paling umum panginten nyaéta koefisien aliran tina jumlah cai anu ngalirkeun klep kalayan turunna tekanan anu tangtu dina kurun waktu anu tangtu. Tapi pikeun babandingan, dianggap resistivity Kv mangrupikeun pilihan anu pangsaéna.

Total biaya kapamilikan

Biaya klep cek anjeun tiasa kalebet langkung ti harga beuli. Kanggo sababaraha pamasangan, biaya anu paling penting panginten mésér sareng dipasang, tapi dina kasus anu sanés, biaya perawatan atanapi énergi panginten sakumaha pentingna atanapi bahkan langkung penting. Nalika ngagunakeun biaya salaku kriteria pikeun milih klep diparios, total biaya dina kahirupan klep kedah diperhatoskeun. Sacara umum, struktur klep anu saderhana, anu handap sarat pangropéa.

Fitur non-slam

Pariksa klep Slam ngabalukarkeun tekanan sistem turun naek. Léngkah munggaran dina prosés ieu nyaéta ngabalikkeun aliran nalika pompa liren. Ieu tiasa nyababkeun sababaraha arus balik ngaliwatan klep sateuacan klep ngahontal posisi anu katutup pinuh. Teras aliran tibalik ditutup, sareng parobihan laju ngalirkeun énergi kinétik cairan kana tekanan.

Slam sora sapertos sora anu didamel nalika disk atanapi bal tina klep cek pencét kana korsi klep, sareng ngahasilkeun sora anu cukup. Nanging, sora ieu sanés disababkeun ku panutupan fisik, tapi ku gelombang sora anu dihasilkeun ku paku tekanan anu manteng dina témbok tabung. Pikeun ngahindarkeun slamming lengkep, klep cék kedah ditutup sateuacan aya laju ngabalikkeun. Hanjakalna, ieu henteu kajantenan. Géométri klep nangtoskeun sabaraha backflow bakal kajantenan, janten langkung gancang klepna nutup, kirang ngabanting.


Pos waktos: Mei-14-2021