Naon klep Globe Sareng Kapan Di Manpaatna?

news

Klep dunya anu dijalankeun ku handwheel sareng ogé ngatur sirkulasi cai. Nanging, aranjeunna ogé nyababkeun leungitna tekanan anu langkung ageung.
Milih klep anu katuhu diperyogikeun, sabab sababaraha jinis ngagaduhan fungsi anu béda ogé panggunaan. Sababaraha diantarana ngan ukur ngagaduhan 2 nagara bagian: kabuka atanapi katutup. Anu sanés ngaktipkeun sirkulasi cairan sareng tekanan pikeun dimodulasi. Klep anu khas ogé nyababkeun sababaraha rupa leungitna setrés. Gumantung kana kaayaanana, fitur khusus diperyogikeun.
Salah sahiji jinis klep anu paling umum nyaéta klep dunya. Dina tulisan pondok ieu, kami ngajelaskeun kumaha katup dunya, sapertos manpaatna sareng downsides.

Naon klep dunya, sareng kumaha ogé jalanna?
Pikeun mutuskeun naha klep dunya leres pikeun aplikasi anjeun, pertimbangkeun 3 fitur inti na. Mimitina, klep kagiatan sisi, anu nunjukkeun aranjeunna muka atanapi nutup dumasar kana gerakan luhur-na-handap batang. Kadua, aranjeunna ngamungkinkeun, kaluar, atanapi throttle sirkulasi cair. Sababaraha klep ngan ukur kabuka sareng ogé nutup nagara, tapi klep dunya tiasa nyekek aliran tanpa ngeureunkeunana lengkep. Katilu, aranjeunna nyiptakeun karugian sirah anu gedé anu kontras sareng sababaraha klep anu sanés, mangrupikeun perdagangan pikeun layanan pendaptaran.
Ngan kumaha valves dunya jalan
Ti luar, klep dunya gaduh tilu komponén, kétang, tiung, sareng awak. Bonét kasebut ngagaduhan gagang, ogé nalika panangan tangan dihurungkeun, gagangna naék luhur sareng ka handap dina bonét. Tungtung batang ngagaduhan unsur alit anu disebat disk atanapi colokan, anu tiasa logam atanapi non-logam sareng tiasa sayogi dina bentuk anu sanés, gumantung kana kabutuhan.
Diantara kaunggulan utama klep dunya nyaéta kamampuanna pikeun nyekek atanapi ngatur aliran. Di sagigireun katutup atanapi kabuka, aranjeunna ogé tiasa kabuka sabagian. Ieu ngamungkinkeun anjeun ngarobih sirkulasi tanpa leres-leres mundur.
Kelemahan utama klep dunya nyaéta karugian sirah anu signifikan anu dikembangkeun. Leungit sirah, disebut ogé leungitna setrés, ngarujuk kana jumlah pangalaman cairan résistansi nalika ngalir ngaliwatan pipa. Beuki tahan, beuki seueur setrés anu leungit. Gravitasi, gesekan (tina cairan lawan témbok pipa), sareng ogé gejolak sadayana nyababkeun kaleungitan ieu. Klep sareng fittings nyababkeun leungitna tekanan utamina ngalangkungan karusuhan.
Klep globe maksakeun cairan pikeun ngarobah paréntah nalika ngumbara, ngahasilkeun karugian sareng karusuhan. Kuantitas pasti kaleungitan gumantung kana faktor sapertos tingkat cair sareng variabel ngagosok. Nanging, masih mungkin pikeun marios karugian tekanan tina sababaraha klep anu ngagunakeun métrik anu disebut koefisien L / D.
Iraha ngagunakeun valves dunya
Katup globe optimal iraha waé anjeun kedah modulasi aliran, nanging anjeun henteu kedah setrés dina jumlah leungitna setrés. Sababaraha aplikasi kalebet:
Sistem cai AC
Sistem minyak suluh
Sistem umpan umpan sareng pakan kimia
Sistem minyak pelumas generator
Pipa solokan sareng ogé motong aplikasi dina alat panyiram seuneu atanapi sababaraha sistem kaamanan seuneu dumasar-cai sanés
Katup globe sanés pilihan anu pangsaéna pikeun panerapan klep kontrol dina sistem panyiram seuneu, dimana tekanan ka premium. Sabalikna, klep kukupu anu sering dianggo.


Pos waktos: Mei-14-2021